Op maandag 15 januari 2024 debuteert Soulwax hun gloednieuwe liveshow in Amsterdam. De Belgische elektronische rockband trapt deze avond hun Europese tournee af met hun allereerste clubshow in zes jaar tijd in de Grote Zaal van Paradiso. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 29 september om 10:00 uur via www.paradiso.nl

Het is lastig om de indrukwekkende carrière van het Belgische Soulwax te omschrijven in een korte bio. Soulwax is de formatie rondom de Gentse broers Stephen en David Dewaele en brak eind jaren ’90 door. Ongeveer tegelijkertijd begon het tweetal met het draaien als dj-duo onder de aliassen The Fucking Dewaele Brothers en 2manydjs. De broers sloegen op unieke wijze een brug tussen rock en elektronische muziek en vielen op door hun originele remixen en mash-ups. De heren ontwikkelden destijds ook een bijzondere band met Paradiso en de stad Amsterdam; Stephen en David maakten hun eerste stappen als dj in onze Grote Zaal.

Naast hun succesvolle dj-carrière bleef Soulwax ook actief als band en bracht in totaal vijf studioalbums uit. Met hun groeiende interesse voor vintage synthesizers na de eeuwwisseling begon de band steeds meer elektronische elementen toe te voegen aan hun muziek. Dit was voor het eerst te horen op hun derde langspeler ‘Any Minute Now’ uit 2004, maar al helemaal op de bijbehorende remixplaat ‘Nite Versions’ uit 2005. In 2017 bracht de band hun plaat ‘FROM DEEWEE’ uit, die live werd gespeeld met 3 (!) drummers, opgevolgd in 2018 door hun meest recente album ‘ESSENTIAL’.

Soulwax
Maandag 15 januari 2024
Paradiso Amsterdam (Grote Zaal)
Deuren open: 19:00 uur
Aanvang: 20:30 uur

Tickets zijn verkrijgbaar voor €36 (incl. servicekosten, exclusief Paradiso lidmaatschap).