AMF, het grootste evenement tijdens Amsterdam Dance Event, heeft vandaag een samenwerking aangekondigd met PixMob. PixMob is wereldleider op het gebied van draadloze verlichting binnen de entertainmentindustrie en verzorgde eerder lichtshows voor Coldplay, The Weeknd en Bad Bunny. AMF vindt op 21 oktober 2023 plaats in de Johan Cruijff ArenA, tijdens de jaarlijkse Amsterdam Dance Event conferentie. In de ArenA betreden dit jaar Afrojack, Armin van Buuren, Charlotte de Witte, Dimitri Vegas & Like Mike, Headhunterz, James Hype, Meduza, Purple Disco Machine en Vini Vici op.

Met PixMob’s technologie wordt het publiek omgetoverd tot één groot digitaal scherm en gebruikt om een interactieve show te creëren. De show tijdens AMF 2023 zal onder leiding zijn van de Nederlandse creative director Timor Steffens. Het Nederlandse multitalent werkte eerder samen met wereldsterren als Madonna, Michael Jackson en Chris Brown.

“Ik heb altijd op de beats gedanst en nu ga ik er creatief mee aan de slag. Ik voel me vereerd om als creative director de leiding te mogen nemen bij het creëren van de opening show van zo’n iconische event waarin ik mijn visie en passie voor performances combineer met de energie van EDM.” Aldus Steffens over zijn plannen voor AMF 2023.

PixMob’s technologie werd eerder al gebruikt door verschillende grootheden uit de entertainmentindustrie. Afgelopen zomer tijdens Coldplay’s Music of the Spheres World Tour werd PixMob’s technologie in de Johan Cruijff Arena ingezet, de optredens haalden mede dankzij de showelementen veelvuldig het nieuws. Tijdens AMF zal PixMob voor het eerst ingezet worden op een dancefeest. AMF biedt al meer dan een decennium een toneel aan ‘s werelds grootste (dance) artiesten, zo stonden op eerdere edities onder anderen Tiësto, Martin Garrix en The Chainsmokers.

Door fans onderdeel te laten worden van de show-ervaring gaat AMF weer een stap verder dan de concurrentie tijdens ADE. Voor hun 11e editie omarmt het evenement de toekomst. “Nu we het tweede decennium van AMF ingaan, staan we open voor nieuwe technologieën”, aldus mede-oprichter en CEO van ALDA, Allan Hardenberg, over de samenwerking. “Technologieën als deze stellen ons in staat om een stap extra te zetten in onze productie en ons met AMF te onderscheiden van andere evenementen. We kijken er enorm naar uit om een zee van lichten in de Johan Cruijff ArenA tot leven te zien komen.”

Ook Ysabel Vangrudenberg, Managing Director van PixMob Europe is te enthousiast over de nieuwe samenwerking; “We zijn enorm enthousiast samen te mogen werken met een legendarisch evenement als AMF. Onze eenvoudig te programmeren, milieuvriendelijke LED-polsbandjes zijn de perfecte manier om de nacht te verlichten en fans op een unieke manier te verbinden met hun favoriete DJ’s. Deze technologie sluit perfect aan bij waar AMF al jaren voorloper in is.

AMF
Locatie: Johan Cruijff ArenA, Amsterdam
Datum: zaterdag 21 oktober, 2023
Tijd: 21:00 – 06:00 uur

Tickets
Tickets voor AMF zijn te koop via amf-festival.com. De laatste fase van ticketverkoop is inmiddels ingegaan, deze tickets zijn beschikbaar vanaf €109,00 excl. 

Line-up [A-Z]
Afrojack | Armin van Buuren | Charlotte de Witte | Dimitri Vegas & Like Mike | Headhunterz | James Hype | Meduza | Vini Vici 

Like Mike [exclusive pre-show set]