Iconisch rummerk BACARDÍ en streetwear label Filling Pieces lanceren een dancefloor-ready capsule kledingcollectie met als doel je vrij te voelen om te bewegen en jezelf te kunnen zijn. BACARDÍ omarmt namelijk individualiteit en moedigt iedereen aan to Do What Moves You. Deze collectie vormt het muzikale hoogtepunt van een langdurige samenwerking die draait om het verbinden van mensen. Het is dan ook geen toeval dat de lancering plaatsvindt tijdens een van ‘s werelds grootste dance-evenementen, een viering van vrijheid, beweging en verbondenheid. 

Met de samenwerking bundelen de merken hun krachten voor de limited edition BACARDÍ x Filling Pieces collectie, die bestaat uit bovenkleding, hoodies, T-shirts, cardigan sweater, shirt én onmisbaar: dancing shoes. Kenmerkend zijn de strakke silhouetten, colorblocking graphics en functionele ontwerpen waar Filling Pieces om bekendstaat, aangevuld met een unieke BACARDÍ Rum-twist. De capsule kledingcollectie is vanaf 18 oktober verkrijgbaar online, maar voor de ultieme BACARDÍ-experience, shop je je ADE-look in de volledig omgebouwde Filling Pieces flagship store die vijf dagen lang in het teken zal staan van muziek, verbinding én BACARDÍ perfect serve cocktails in de geheimzinnige speakeasy Bar. 

De tiendelige capsule collectie in combinatie met de exclusieve BACARDÍ-experience, is onderdeel van het BACARDÍ ‘Do What Moves You’-platform, waarmee ‘s werelds bekendste rummerk authenticiteit omarmt. Dat BACARDÍ® zich aansluit bij het Amsterdamse luxe streetwear merk Filling Pieces is geen toeval. Filling Pieces staat voor onafhankelijkheid, creativiteit en ambitie, en gelooft dat onze unieke verschillen juist de

verbindende factor zijn. BACARDÍ wil momenten van zelfexpressie creëren, mensen aanmoedigen om zichzelf te zijn én hun de kracht geven om dit te laten zien. 

Dat het Filling Pieces team vanaf dag één als familie aanvoelde, was voor familiebedrijf BACARDÍ een belangrijke pijler. “We zijn blij om met onze vrienden van Filling Pieces samen te werken, zo kunnen we als team consumenten de gelegenheid geven om hun identiteit te omarmen en zich te laten leiden door wat hen beweegt”, vertelt Robin de Bruijn, Brand Director BACARDÍ Benelux & DACH. 

Ook voor Filling Pieces voelt de samenwerking als natuurlijk. Guillaume Philibert, oprichter en creatief directeur van Filling Pieces: “Beide merken stimuleren muziek, talent en het uitdragen van een eigen stijl – wat voor ons heel belangrijk is binnen dit project. We combineren onze ambachten en kennis met BACARDÍ en dat is te gek!” 

Het resultaat van de samenwerking mag er zijn. Zo vond de kick-off plaats tijdens Lowlands 2023 in de Hacienda, oftewel CASA BACARDÍ. De plek van de Latijns-Caribische klanken (The Sound of Rum) en waar iedereen zichzelf kan zijn. ADE is de volgende stop en tevens het hoogtepunt van de samenwerking. Het dancefestival brengt jaarlijks zo’n 400.000 mensen van over de hele wereld samen, dus een mooier moment om een samenwerking te vieren die in het teken staat van verbinden en jezelf zijn, is er eigenlijk niet. 

De flagshipstore van Filling Pieces in Amsterdam, is dé plek waar het tijdens ADE gebeurt. Bezoekers stappen binnen in een complete BACARDÍ-wereld, versmolten met die van Filling Pieces. Alles komt hier samen: feest, een dancefloor-ready capsule collectie, een internationale line-up en perfect serve cocktails in de BACARDÍ speakeasy Bar, een verborgen plek die doet denken aan de speakeasy barren uit de jaren ‘20. Onder andere DJ’s Jarreau Vandal, CinCity, Philou Louzolo en Patrick Mason mixen elektronische muziek en de Sound of Rum zoals nooit tevoren en nemen je mee in het gevoel van de familiefeesten die BACARDÍ vroeger gaf. 

De BACARDÍ X FILLING PIECES ADE-activatie is live van 19.10.23 tot 22.10.23. Na 18.00 uur alleen toegankelijk op inschrijving, dit kan via de RSVP-link die tijdens de week van ADE elke ochtend om 11:00u live wordt gezet via een Instagram Story op het account van Filling Pieces. Rest de bezoeker slechts nog één ding: bestel een BACARDÍ Mojito, BACARDÍ Fluffy Pineapple of BACARDÍ Caribbean Colada, trek je dansschoenen aan en Do What Moves You. 

De BACARDÍ® X Filling Pieces capsule collectie is vanaf donderdag 19 oktober te koop in de pop-up flagshipstore van Filling Pieces, Spuistraat 168 in Amsterdam en online vanaf woensdag 18 oktober via https://www.fillingpieces.com/pages/bacardi-x-fp.