Op Paaszondag 31 maart viert Dimitri in Paradiso zijn veertigjarig jubileum als DJ. ‘Dimitri 40 – The Celebration of a Lifetime’ belooft een iconische avond te worden. Vier decennia van pionierswerk en dansvloermennerij komen samen in een avondvullende DJ-set van de meester zelf. Van zes uur ‘s avonds tot middernacht voert Dimitri ons vakkundig mee langs de hoogtepunten van zijn indrukwekkende carrière, zoals alleen hij dat kan: ongebreideld en onnavolgbaar.

Dimitri geldt in Nederland en daarbuiten als een belangrijke grondlegger van de DJ-cultuur. Hij was een van de eersten die house, techno, drum ’n bass en andere stijlen naadloos aan elkaar mixte ­– niet alleen qua tempo, maar ook qua harmonieën, waardoor geheel nieuwe composities ontstonden. Deze stijl van draaien was revolutionair en heeft meerdere generaties DJ’s geïnspireerd.

Het waren veertig bewogen jaren met talloze hoogtepunten. De belangrijkste mijlpalen: Dimitri’s Hi-Tech Soul Movement avonden in de RoXY, zijn residenties voor Chemistry in de Escape, op Ibiza, in het Newyorkse Twilo en in Trouw. Met zijn toptien noteringen als eerste Nederlandse artiest in de DJMag Top 100 (en in Mixmag) plaveide hij de weg voor de golf artiesten van eigen bodem die in daaropvolgende jaren de toonaangevende DJ-chart domineerden.

Dimitri heeft tijdens zijn loopbaan ook de nodige uitdagingen overwonnen. In 2013 verloor hij zijn onderbeen aan een levensbedreigende bacteriële infectie. Binnen vijf maanden stond hij weer achter de draaitafels – een bewijs voor hem dat muziek de kracht heeft om te helen. Vandaag de dag speelt Dimitri ieder weekend in clubs en op festivals in binnen- en buitenland. Tijdens zijn extra lange sets bij Thuishaven laat hij regelmatig horen waar hij het beste in is: mensen meenemen op een muzikale reis.

Zijn zes uur durende set voor ‘Dimitri 40 – The Celebration of a Lifetime’ wordt een eenmalige, sensationele reis, waarin verleden, heden en toekomst samensmelten tot één euforisch geheel. Met behulp van alle creatieve geesten, vrienden en fans die Dimitri door de jaren om zich heen heeft verzameld wordt Paradiso uit zijn voegen getrokken. Deze mijlpaal kan immers niet anders dan groots en meeslepend gevierd worden. Tickets gaan in de verkoop op 15 november om 13.00 uur.

Dimitri 40 | The Celebration of a Lifetime
Paradiso | Amsterdam
Zondag 31 maart | 18.00-00.00u
Lineup: Dimitri (All Night Long)

Tickets: € 40,- | Vvk: Start 15 november, 13.00 uur via paradiso.nl