Traditiegetrouw legt DGTL de lat hoog voor het festivalseizoen en 2024 vormt hierop geen uitzondering. Voor DGTL-fans uit Nederland en (ver) daarbuiten is het thuiskomen op de NDSM-werf. Hier staan verspreid over 6 podia de beste en meest vooruitstrevende elektronische muzikale talenten geprogrammeerd.

DGTL Amsterdam vindt elk jaar plaats met Pasen, dit betekent dat de aankomende editie valt in het weekend van vrijdag 29 maart tot en met zondag 31 maart 2024. Na een succesvolle pre-sale vorige week zijn de early-bird tickets uitverkocht. Er zijn nog slechts enkele tickets over voor de zondag en voor het gehele weekend. Vandaag start de reguliere ticketverkoop.

Koop hier je tickets.

DGTL pakt uit met Âme & Dixon, die in 2022 de DGTL openingsavond tot spectaculaire hoogten lieten stijgen en nu samen terugkomen naar de NDSM-werf. Young Marco is door zijn What You Say?/Dekmantel Boiler Room set dit jaar groots internationaal doorgebroken. DGTL is ook trots op de komst van Héctor Oaks, wiens b2b met Helena Hauff op ADE 2023 als een van de hoogtepunten gold. Daarnaast keren dit jaar onder andere FJAAK en Kobosil terug naar de festivaleditie van 2024, nadat ze voor het laatst in 2017 en 2022 hebben opgetreden bij DGTL.

Met als thema Synergy focust DGTL in 2024 op het samenbrengen van werelden. Interactie en wederkerigheid staan hierbij centraal en dat zie je duidelijk terug in de programmering. Een goed voorbeeld is de Australisch-Amerikaanse fusie waarin het rauwe van Roza Terenzi en het eclectische van Bored Lord samenkomen. In de high-energy duoset van de Canadese Peach met Gabrielle Kwarteng zal hun gevarieerde smaak en ruimdenkendheid de boventoon voeren. Verwacht een mix van ’80 en ’90 NY house, disco-interpretaties die tijdperken en culturen doorkruisen met percussies naast broken beats en onmiskenbare acid invloeden. 

De flamboyante Patrick Mason belichaamt met zijn energie de Berlijnse New Underground en zal na zijn sensationele set onlangs tijdens DGTL ADE in maart voor het eerst neerstrijken op de NDSM-werf. Trance/techno-queen KI/KI, die aan het front staat van de nieuwe rave-revolutie, zal met haar kenmerkende sound een euforische set afleveren. Ook in 2024 biedt DGTL weer ruimte aan enkele live-acts, waaronder NTO en de Nederlander Mees Salomé, met zijn eerste live performance ooit.

In november en januari worden de overige namen van het programma gepresenteerd. Het openingsprogramma op de DGTL-vrijdag wordt in een later stadium bekendgemaakt. 

Meer dan alleen muziek

DGTL onderscheidt zich al jaren met niet alleen een kenmerkende muzikale programmering, maar ook door aandacht voor kunst, maatschappelijke ontwikkelingen en duurzaamheid. In 2022 werd DGTL het eerste circulaire dancefestival ter wereld, en de ambitie reikt nu tot het minimaliseren van de uitstoot van de reisbewegingen van bezoekers.

Tevens ligt de nadruk op het DGTL Safe(r) Project, gericht op festival-ethieken en het creëren van een veilige(re) dansvloer waar iedereen zich welkom en veilig voelt, ongeacht hun achtergrond. DGTL zet zich op diverse manieren in voor diversiteit en inclusie, ongeacht ras, etniciteit, seksuele geaardheid, genderidentiteit of -expressie, culturele achtergrond, religieuze overtuiging en leeftijd.

Over DGTL

DGTL heeft zich sinds de eerste editie begin 2013 gepositioneerd als een uniek en onderscheidend festival. Met muziek, kunst, duurzaamheid en sociale veiligheid als belangrijkste pijlers hebben DGTL evenementen wereldwijd hun unieke positie in het festivallandschap veroverd. Het Amsterdamse festival blijft de basis, maar het festival kent inmiddels ook edities in Santiago, São Paulo, New Delhi, Mumbai, Los Angeles en New York.

DGTL Amsterdam 2024
29, 30, 31 maart 2024, NDSM-werf, Amsterdam

Âme & Dixon | Avalon Emerson | Danilo Plessow (MCDE) | FJAAK | Héctor Oaks | KI/KI | Lola Edo | Kobosil | Mees Salomé [live première] |  Narciss | NTO (live) | Patrick Mason | Peach & Gabrielle Kwarteng | Roza Terenzi & Bored Lord| Yazzus | Young Marco

Tickets

INSTAGRAM

FACEBOOK EVENT

TIKTOK

YOUTUBE

Voor meer informatie ga naar https://dgtl.nl/amsterdam.