Afgelopen zaterdag was een beladen dag voor Joey van Ingen, beter bekend als Radical Redemption. In het Sieraad te Amsterdam vond zijn eigen uitverkochte soloshow The Orchestra of Eternity plaats. Dit is het grootste project van Radical Redemption tot nu toe en tevens het laatste project wat hij samen met zijn in 2021 overleden vader heeft gemaakt. Tijdens de show kondigde Radical Redemption drie nieuwe albums aan, die samen een eerbetoon vormen aan zijn vader.

Onder het prachtige glazen dak van het Atrium in het monumentale Sieraad, voor een uitzinnig publiek nam Radical Redemption halverwege zijn show een moment voor een emotionele aankondiging. Waar zijn soloshow The Orchestra of Eternity enerzijds een eerste is in zijn carrière, sluit de show tevens een belangrijke periode af in zijn leven; een periode waarin hij samenwerkte met zijn vader. Om dit tijdperk af te sluiten, besloot Radical Redemption een ode te brengen aan zijn vader in de vorm van drie nieuwe albums. Begin 2024 zal het album ‘The Solos’ uitkomen, opgevolgd door ‘The Collabs’ en ‘The Orchestra of Eternity’ later dat jaar. De drie albums zijn aan elkaar verbonden door middel van het artwork. Elk artwork bevat een letter, die samen het woord ‘DAD’ vormen.

The Orchestra of Eternity

Vol trots kondigde Radical Redemption eerder zijn solo show The Orchestra of Eternity aan, waarvan de eerste editie afgelopen weekend plaats vond in het Sieraad in Amsterdam. Eerder liet de DJ zijn fans al een kennis maken met het concept, toen hij op Freshtival een eerste versie van The Orchestra of Eternity vertoonde. The Orchestra of Eternity is een zeer persoonlijke show, die de DJ samen maakte met zijn overleden vader. Tijdens de high-energy show die Radical Redemption zelf geproduceerd heeft, combineert hij harddance met de pracht van een 20-koppig orkest onder leiding van niemand minder dan de DJ zelf. De muziek wordt tijdens de show begeleid door diverse video’s die ook afkomstig zijn van de hand van Radical Redemption, waardoor de show niet alleen qua sound, maar ook visueel een spektakel is. The Orchestra of Eternity neemt je mee op een sensationele reis met Radical Redemption als je gids, waarbij de kracht en schoonheid van de muziek centraal staat.

Over Radical Redemption

Radical Redemption staat ook wel bekend als de man die in zijn eentje een revolutie teweegbracht in de harddance-industrie. Zijn bombastische producties zullen de tand des tijds doorstaan en met zijn grootse melodieën, messcherpe synths, melancholische sferen, beukende kicks heeft hij door de jaren heen een zijn unieke en herkenbaar geluid weten te creëren. Met wereldhits als ‘America’, zijn ‘Brutal’ saga, 20.000 Volts (met Yellow Claw), ‘Hard to Tell’ en ‘Stronger & Better’ tot gevolg.

Hij is de enige harddance-artiest die meer dan 60.000 tickets weet te verkopen met zijn solo-evenementen, zoals ‘The Road to Redemption’, ‘Command & Conquer’ en zijn nieuwste concept ‘The Orchestra of Eternity’

Hij produceerde 6 albums en 3 nieuwe albums zijn in de maak, waarvan 1 soloalbum, een album met alleen maar collabs en een Orchestra album. Deze staan gepland voor 2024. Ondertussen blijft Radical Redemption altijd streven naar een nog hoger niveau met zowel zijn muziek- als showproductie. 

De afgelopen drie jaar heeft Radical Redemption gewerkt aan een nieuwe, baanbrekende show. In oktober 2023 lanceerde hij zijn wereldwijde exclusieve live-act ‘Radical Redemption & his Orchestra of Eternity’. Tijdens deze uitverkochte show in Amsterdam bracht hij de bezoekers een unieke ervaring, waarbij de elegantie van een 20-koppig orkest wordt gecombineerd met de kracht van zijn populaire, herkenbare harddance producties.

Enter the world of Radical Redemption.