De Schotse sensatie Denis Sulta keert voor het eerst sinds 2020 terug met zijn eigen muziek en nieuwe single ‘World of Flies’. De langverwachte release markeert zijn eerste originele release in drie jaar en toont ook voor het eerst Sulta’s eigen vocals. Een muzikale terugkeer en gegarandeerde publiekstrekker verpakt in één: Sulta’s langverwachte nieuwe single is op 10 november op alle platforms verkrijgbaar.

Hoewel het jaren geleden is sinds Denis Sulta’s laatste release, is de in Glasgow geboren en in Liverpool gevestigde artiest inmiddels uitgegroeid tot een van de meest prominente DJ’s in het wereldwijde clubcircuit. In de afgelopen 18 maanden stond hij op alle grote podia, van EXIT Festival in Servië en de iconische Creamfields in Groot-Brittannië tot wereldwijde club bestemmingen zoals Bassiani in Tbilisi, het wereldberoemde festival Awakenings en Club Space in Miami. Ook organiseerde Sulta zijn eigen ‘Sulta Selects’ op Ibiza mainstay Amnesia en het legendarische Printworks in Londen, voor de slotserie van de club. Zijn dynamische sets hebben niet alleen het live publiek over de hele wereld betoverd, maar hebben zich ook vertaald in een enorme online aanwezigheid. Zijn laatste Boiler Room set leverde in de eerste maand meer dan 1 miljoen streams op, waardoor het één van de meest gestreamde Boiler Room-sets van het jaar is. Met ‘World of Flies’ zien fans hoe Sulta de lessen die hij heeft geleerd bij deze clubs en festivals meeneemt naar de studio, waarbij hij een nieuw facet uit zijn reeds bewezen productiepalet haalt.

“Vroeger had ik niet het vertrouwen om dit te doen”, vertelt Hector Barbour, alias Denis Sulta. “Ik ga nu meer achter de piano zitten wanneer ik met een nummer begin en ik heb een nieuw vertrouwen gevonden om mijn eigen vocals in tracks te gebruiken, het voelt alsof ik volwaardige nummers aan het schrijven ben. Toen ik het nummer begon te draaien kreeg het enorm veel reacties. Iedereen vroeg zich af van wie de stem was in het nummer, en dat was ik zelf!”

“World of Flies” verschijnt op streamingdiensten na recent opvallende optredens op onder andere Amsterdam Dance Event en de Halloween-bonanza van The Warehouse Project. Symbolisch voor de terugkeer van Denis Sulta naar de studio, is ‘World of Flies’ officieel overal verkrijgbaar op 10 november.

CONNECT W/ Denis Sulta
Spotify | Instagram | Soundcloud | Boiler Room