6EJOU (Hybrid Live), FeestDJRuud, Frenna, Kraantje Pappie, Kris Kross Amsterdam, Oguz en The Dirty Daddies zijn de eerste namen voor Solar Weekend 2024. Het is de aftrap voor het creatiefste festival van Nederland dat volgend jaar van 1 tot en met 4 augustus voor de achttiende keer neerstrijkt in Roermond. Achter de schermen wordt er ondertussen hard gewerkt om een creatief dorp dat zijn weerga niet kent uit de grond – en de breinen van de creatievelingen – te stampen. Bezoekers die dit jaar Solar Weekend willen beleven, zetten zaterdag 25 november 11:00 uur in hun agenda’s. Dan gaan de Early Bird campingkaarten in de verkoop.

Een mengeling van oude bekenden en nieuwe gezichten zijn de eerste namen die op het affiche van Solar Weekend 2024 prijken. Natuurlijk is Solar’s own FeestDJRuud van de partij, die een festivaldag afsluit op de Mainstage. Ook op dat podium: Kraantje Pappie, Frenna, The Dirty Daddies en Kris Kross Amsterdam. Technoliefhebbers kunnen wederom hun hart ophalen met de komst van 6EJOU en Oguz, beide acts staan voor het eerst op Solar. Met hun hardtechno pakt Solar door op de in 2023 ingezette koers wat de technoprogrammering betreft. Een genre dat in de smaak viel, getuige de non-stop afgeladen Techno Tent op de laatste editie van het festival.

Built on Creativity als leidraad voor zowel decor als camping

De hierboven genoemde artiesten tonen hun kunsten in een unieke creatieve setting. Sinds jaar en dag is Built on Creativity dé merkbelofte van het Roermondse festival en ook in 2024 blijft dit de kern van het festival. Waar vorig jaar ingezet werd op de creatiefste editie van het festival ooit, pakt de organisatie – na het bereiken daarvan – nu al door om het festival wéér naar een hoger level te brengen. Aangesteld is een creatief hart van het festival, met daarin stakeholders die alle creatieve facetten van het festival bewaken en verder ontwikkelen.

De eerste ideeën van deze bende vol mafketels en creatievelingen, zien achter de schermen al het levenslicht. Zo wordt de camping in 2024 onder handen genomen, misschien wel de populairste ‘area’ van het festival. Want wie Solar Weekend écht wil beleven, gaat voor de volle vierdaagse vakantie. Een tipje van de sluier? Een knotsgek en gigantisch openingsritueel, de 72-uurs Tent waar de bezoeker kan blijven dansen, een podium aan het strand van De Maasplassen en meer creatieve verrassingen dan ooit tevoren. 

Bezoekers, kunstenaars en creatievelingen: stuk voor stuk onderdeel van de creativiteit

Misschien wel het belangrijkste onderdeel is de publieksparticipatie waar Solar Weekend bekend om staat. Iedereen is welkom om een idee in te brengen en zo bij te dragen aan het artistieke en kleurrijke bolwerk dat Solar Weekend heet. Spannende hostings, gigantische kunstwerken zoals de jaarlijkse eyecatcher ‘Het Middendorp’, maffe spellen, theateracts: alles kan. Alles mag. De inschrijvingen openen op korte termijn, waarna het bouwen van de nederzetting medio juli al begint. 

Early Bird kaartverkoop

Wie niet wil bouwen, maar wél wil beleven, blokt zaterdag 25 augustus om 11:00 uur met dikke stift in de agenda. Dan start de Early Bird kaartverkoop voor Solar Weekend 2024. Een trendbreuk in festivalland: Solar Weekend verhoogt de prijzen niet ten opzichte van vorig jaar. 

Ticketprijzen

3 Day Holiday Ticket – €135 (exclusief servicekosten)

4 Day Holiday Ticket – €155 (exclusief servicekosten)

Solar Weekend 2024 vindt plaats van 1 tot en met 4 augustus aan De Maasplassen in Roermond. Tickets voor Solar Weekend zijn te koop via www.solarweekend.com.