De organisatie achter het populaire festival Wildeburg lanceert komende zomer een nieuw festival in hetzelfde recreatiegebied. De eerste editie van Wilde Weide festival vindt van 5 tot en met 7 juli plaats en richt zich op het ontdekken van nieuwe, frisse en bijzondere live-acts uit binnen- en buitenland. Het eerste deel van het programma is zojuist bekend geworden, met acts als Nabihah Iqbal, Σtella, Takeshi’s Cashew, yune pinku en Lambrini Girls. De verkoop start woensdag 20 december om 12:00 uur via www.wildeweidefestival.nl.  

Wilde Weide biedt voer voor de muzikale omnivoor en mensen met een open blik. Denk aan uiteenlopende genres als frisse indie- en synthpop, experimentele windstreken van de hiphopscene, dansbare blends van funk en rootsreggae, meeslepende psychedelica, schurende post-punk, melancholische neoklassiek en left-field house en breakbeat.

Drie van de podia op Wilde Weide zijn gewijd aan live-acts, daarnaast is er één DJ podium. De podia hebben een bescheiden formaat en vangen het gevoel van een intieme clubshow, maar dan op een festival. De focus ligt op overdag en het begin van de nacht; de programmering loopt van 12:00 tot 02:00.

Het eerste deel van het programma bestaat uit: 

B. Cool-Aid

Dit duo neemt je met een mix van neo-soul, jazz en rap mee langs alle experimentele windstreken van de hiphop scene.

COLLIGNON

Serieuze energieke, uptempo muziek met wilde en exotische deunen en denderend drumwerk. 

comforter2 

Een nieuw elektronisch project van Tammo Hesselink, Ricky Cherim (Meetsysteem) en Mary waarin de club en indie pop/rock tracks samensmelten. 

Daniël Tomàs

Dwaal vrij rond in neo-klassieke muziek waarin elementen van zowel elektronica als klassieke piano, en steevast partijen improvisatie zijn samengebracht.

Danielle 

Met house, techno en electro ten grondslag aan haar sets en haar eigen smetteloze selecties ben je bij Danielle in goede handen.

Don Melody Club

Nederpop die met synths, strijkers en een greep uit de tachtiger jaren een ode brengt aan de Nederlandse literaire en muzikale tradities. 

Gan Gemi

Een klanklandschap waarin Gan Gemi al zijn geliefde elementen uit hiphop, jazz en elektronische muziek bundelt.

Higherlife Collective

Een energiek muzikaal ensemble dat de rijke tradities van Ghanese Highlife-muziek samenbrengt in een bruisende show.

Igor

Hiphop, jazz, klassiek, soul en kleinkunst komen samen tot een volstrekt uniek geluid in de Nederlandstalige muziekwereld. 

James Holden

De Brit met een indrukwekkende staat van dienst heeft zich het afgelopen decennium ontwikkeld tot een psychedelisch kunstenaar. Vergezeld door 2 live muzikanten verweeft hij meeslepende elektronica met spirituele jazz en organische krautrock tot een verbazingwekkend geheel. 

Kids With Buns

Slaapkamer indiepop geboetseerd door dagboekteksten en melancholische gitaarakkoorden.

Lambrini Girls

Punksongs die met een flinke hap humor en cynisme tegen bijna alle schenen schoppen voor iedereen die het gevoel heeft dat er nog geen plek voor ze is. Deze 3 vrouwen zetten de hele boel in de fik! 

Library Card

Expressief doch bedachtzaam, schurend doch melodieus, explosief doch introvert. Library Card hecht post-punk, post-rock, poëzie en indie vlekkeloos aan elkaar.

Marie Montexier

Opzwepende grooves van vroeger, nu en alle uithoeken van de wereld worden samengebracht in de gelikte en dynamische sets van Marie.

Martha Da’ro

Deze multigedisciplineerde zangeres en actrice neemt je met een mix van soul, hiphop en funk mee in tracks die zowel een soundtrack kunnen zijn als een op zichzelfstaand verhaal kunnen vertellen. 

Nabihah Iqbal 

Nabihah neemt je met een mix van dromerige pop, post-punk en elektronische muziek mee op een intieme reis door een reeks herinneringen uit haar leven. 

Oceanic presents Choral Feeling ft. Tharim Cornelisse
Genres lossen op en komen opnieuw samen in deze bijzondere show van Oceanic! Hij speelt zijn meeslepende album ‘Choral Feeling’ met live visuals van Tharim.  

Personal Trainer

Nummers die grofweg klinken als al je favoriete indierock grootheden verpakt in dikke stralende popsalmen.

ROLROLROL

Het nieuwe project van James Zoo en Niels Broos is en kneedbare uitoefening van pop, moderne jazz en elektronische muziek die resulteert in een vrolijk en eigenzinnig feest.

Sophie Straat

Muzikant, voorvechter van gelijkheid en rechtvaardigheid, documentairemaker en icoon. Ze combineert levens- en protestliederen van politiek linkse signatuur.

Σtella

Frisse indie- en synthpop doordrenkt van Griekse folk en een strelend stemgeluid bezingen allerhande lastigheden in de liefde.

Stella & The Longos

Met roots over de hele wereld en een gemeenschappelijke passie voor vergeten platen brengen Stella en Ed een eerbetoon aan de Zouk en de Boogie van de jaren 80.

Suze Ijó

Suze kan haar grote liefde voor muziek kwijt in DJ’en en dans. Haar smaakvolle, gelaagde en opmerkelijk diverse DJ-sets spreken boekdelen over haar kwaliteiten.

Takeshi’s Cashew

Met slagwerktuigen, funkgitaren en vele fluiten smeedt deze vijfkoppige band een sound die zich laat inspireren door anatolische funk, krautrock, cumbia en afrobeat. 

Vals Alarm

Met alleen wat Insta stories werkten ze zich het podium op. Het is hard, het is chaos, dit moet je gewoon even komen checken. 

Y-Bayani & Baby Naa And The Band of Enlightenment, Reason & Love

Twee van nature geniale stemmen gebackt door een briljante blend van rootsreggae, afrosynthpop, funk en gospel. 

Yoeri

Alternatieve rap geïnspireerd op Ray Fuego, Nnelg, De Jeugd van Tegenwoordig en Sef en een flinke bourgondische tint. 

yunè pinku (live)

Elektronische tonen die putten uit UK rave begeleiden melancholische lyrics over het jong zijn in de vroege jaren 20.

Wilde Weide

5.6.7. juli 2024

Kraggenburg

Kaartverkoop start woensdag 20 december om 12:00. 

www.wildeweidefestival.nl