Reinier Zonneveld verlegt de grenzen van live muziek door een AI-model te trainen met zijn eigen uitgebreide muziekrepertoire. Deze baanbrekende ontwikkeling, genaamd R², belooft zijn bekende live optredens naar ongeëvenaard niveau te tillen. In tegenstelling tot traditionele live shows, omvat dit innovatieve concept een live B2B-performance met Reinier en zijn AI-tegenhanger. Waarbij R² perfect geïntegreerd is met Reiniers kenmerkende stijl.

Het buitengewone AI-model is speciaal ontworpen om tijdens live shows spontaan tracks te componeren, waarbij gebruik wordt gemaakt van loops, samples en andere live-elementen die in perfecte harmonie zijn met Reiniers improvisaties op het podium. Dit initiatief daagt de normen van de muziekindustrie uit en voegt een geheel nieuwe dimensie toe aan de kunstvorm. Reiniers revolutionaire aanpak omarmt niet alleen de technologische vooruitgang, maar blaast ook de live muziekervaring nieuw leven in met deze vernieuwende en dynamische samenwerking tussen de artiest en het AI-model.

In de afgelopen jaren heeft Reinier Zonneveld een AI-model ontwikkeld dat de traditionele grenzen overstijgt en zijn legendarische live-optredens naar ongekende hoogten brengt. R², het AI-model, is getraind op 2000+ uur originele muziek en opnames van 1000+ live optredens van de laatste 15 jaar, waarbij specifieke nadruk is gelegd op het vastleggen van Reinier’s gevierde improvisatie stijl. Deze uitgebreide training onderscheidt R² als een innovatieve B2B-partner in het domein van live optredens, waarbij de normen opnieuw worden gedefinieerd doordat de AI in real-time tracks componeert, getraind op het uitgebreide repertoire van Reinier. Deze innovatieve ontwikkeling biedt een frisse kijk op de kunstvorm en introduceert een dynamische samensmelting van menselijke creativiteit en kunstmatige intelligentie.

R² gaat op 17 augustus in première in Spaarnwoude.

Info: https://www.filthonacid.com.