De ouderwetse Koninginnedag is terug! Tenminste, als het aan de organisatie van de bekende houseclassics feesten Wooferland en The Beginning ligt. De verjaardag van de Oranjes wordt zaterdag 20 april vorstelijk gevierd in paleis Het Sieraad. De organisatie pakt in Amsterdam uit met een spectaculaire line-up zoals Tom Wax, Erick E, Remy Unger, Alexander Koning en als kroon op het werk de grondlegger van de Nederlandse hardcore: Gizmo.

Koningin Juliana en Prins Bernhard wisten op 26 oktober 1949 Het Sieraad al te vinden. Tegenwoordig brengen de organisaties van Wooferland en The Beginning jong en oud regelmatig bij elkaar in de voormalige ambachtsschool, die nu als club met meerdere zalen dient. Ouderen willen de ‘goeie ouwe tijd’ koesteren, nieuwe generaties laten zich beïnvloeden door de eerste houseplaten en willen weten waar die classics vandaan komen die ook nu nog steeds worden gedraaid. 

Die nostalgische herinneringen gaan ook terug naar Koninginnedag. Ouderwets feesten zoals vroeger. Precies wat bezoekers gewend zijn van Wooferland en The Beginning. “We zijn zo old school dat we ons nog vaak verspreken en warme herinneringen hebben aan die ouderwetse Koninginnedag. En dat gaan we dan ook gewoon weer vieren in Het Sieraad”, aldus de organisatie. Zo’n twintig artiesten als Tom Wax, Gizmo, Erick E, Remy Unger, Dano ALEXANDER KONING en Lucien Foort zitten op de troon tijdens het ouderwetse Koninginnedag feest, waar acid, techno, houseclassics en rave van 1989 tot 2005 klinken. Ruim de helft van de kaarten is reeds verkocht.

Tom Wax
De Duitse dj en producer Tom Wax inspireert al meer dan dertig jaar verschillende artiesten over de hele wereld met zijn unieke sound; een mix tussen house en techno. Sinds hij in 1988 in de beroemde club Dorian Gray in Frankfurt de sterren van de hemel draaide, heeft hij niet stilgezeten. Wax is gecontracteerd bij tientallen labels. In 1995 kreeg hij zijn eigen platenlabel, met boekingskantoor en muziekuitgeverij: Phuture Wax. Van januari 2010 tot december 2013 had hij zijn eigen radioshow Phuture Sounds op het online radiostation Big City Beats FM. Zijn tracks als Cosmic Evolution, Freedom Of Expression en Tales Of Mystery op labels als R&S Records, Harthouse Frankfurt en Overdrive Records zijn niet meer weg te denken op classics feesten.

Gizmo
De Nederlandse dj Gizmo, alias van Ferry Salee, draaide tijdens de opkomst van gabber muziek in verschillende clubs in het land. Samen met The Dreamteam (dj’s Dano, Buzz Fuzz en The Prophet) veroverde hij harten van menig bezoeker op festivals over de hele wereld. Voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van hardcore muziek kreeg de Hagenees onlangs de Dutch Priority Prestige Award uitgereikt op Eurosonic Noorderslag in Groningen.

Line-up:

Tom Wax (Phuture Wax/Harthouse – DE)
Erick E
Remy Unger
Dano
Lucien Foort
Jurgen
Gizmo
Spider Willem
Alexander Koning
Jorg
Buzz Fuzz
JP & Rossi
Angelo
Edwin Bazen
Cellie
Lars Johansson
Michel Becks

Wooferland & The Beginning presents: Het echte ouderwetse Koninginnedag feest
Zaterdag 20 april 2024 van 15.00 – 00.00 uur
Het Sieraad, Postjesweg 1, 1057 DT, Amsterdam
Minimum leeftijd: 18 jaar
Tickets (ruim de helft van de kaarten reeds verkocht):
Facebook event: https://www.facebook.com/events/1811928135931599