Het Franse electropop-duo Bon Entendeur (ft. chansonnière Nicoletta) heeft vandaag zijn nieuwe single ‘Fio Maravilha’ uitgebracht, die op het aankomende album staat dat vrijdag 29 maart via Columbia Records/Sony Music Entertainment verschijnt. 

Het nummer – een eerbetoon aan voormalig Braziliaans voetballer Fio Maravilha (echte naam: João Batista de Sale; geboren in 1945) – is van origine van de Braziliaanse popster Jorge Ben Jor uit 1972. De Franse zangeres Nicoletta gaf er vervolgens een jaar later een eigen, prototypische Frans(talig)e draai aan middels haar eigen versie uit 1973. Nicoletta is dan ook op deze nieuwe versie van Bon Entendeur te horen.

Het duo geeft een show op maandag 8 april in de Grote Zaal van Paradiso Amsterdam: https://www.paradiso.nl/programma/bon-entendeur/1399858.

Vorig jaar bracht Bon Entendeur drie singles uit: ‘Méditerranée’, ‘Rome’ en ‘Disco En Egypte’. Bon Entendeur’s meest succesvolle worp tot nu toe is het nummer ‘Le Temps Est Bon’ uit 2018 (met ruim honderd miljoen Spotify-streams en 18 miljoen YouTube-views): een cover van zangeres Isabelle Pierre die het zelf in 1971 uitbracht.

BON ENTENDEUR

Bon Entendeur werd in 2012 opgericht (toen nog als trio; tegenwoordig bestaande uit Arnaud Bonet en Pierre Della Monica) met als missie een elektronische ode aan de Franse cultuur en haar iconen te brengen om zo de rijke Franse popgeschiedenis te eren. Na een enorme hoeveelheid mixtapes (een eclectische mix van disco, funk en hiphop met vocalen van allerlei oude én hedendaagse Franstalige persoonlijkheden als Charles de Gaulle, Audrey Tautou, Brigitte Bardot en Serge Gainsbourg) en twee studio-albums ‘Aller-retour’ uit 2019 (platium album) en ‘Minuit’ uit 2021, staat voor eind maart dus het derde volledige album gepland.

ONLINE

Website: https://bonentendeur.com/#decade-90s

Facebook: https://www.facebook.com/bonentendeurmusic

Instagram: @bon_entendeur

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCtyBJBDL8dTRWJW_4gpttiA

X (Twitter): https://twitter.com/bon_entendeur

Wikipedia (FR): https://fr.wikipedia.org/wiki/Bon_Entendeur