Met onder meer Chef’Special, Yade Lauren, Alignment en Dyen  is het muzikale programma van Solar Weekend 2024 compleet! Het creatiefste festival van Nederland – dat deze zomer voor de achttiende keer plaatsvindt – heeft ook dit jaar weer een programma op de hoofdpodia dat traditiegetrouw reikt van A-artiesten uit de live- en popscene tot hiphop, urban en – uiteraard! – de spannendste elektronische acts van het moment. Daarnaast is het ook 4 dagen lang raak op Solars camping. Want wie het festival écht wil beleven, pakt alle dagen van deze creatieve minivakantie mee.

Op de Mainstage vind je namen zoals Chef’Special, Bizzey (enige NL show met band), Kraantje Pappie, Kris Kross Amsterdam en Boef. Ook wordt doorgepakt op de vorig jaar ingezette koers wat de Techno Tent betreft, waarbij de energie en de bpm’s hoog liggen met onder meer Dyen, Alignment, Oguz en de female power van Fatima Hajji en Anxhela. Op de House of House draaien onder meer La Fuente, Mr. Belt & Wezol, Menesix en Benny Rodrigues het publiek dol. Roermoney Beach wordt onder handen genomen door hiphop-bazen zoals Adje, Poke, Jayh, maar krijgt daarbovenop een afrohouse toef met onder meer Philou Louzolo.

Label ‘Albino Sports’ van toekomstig Songfestival-winnaar (?) host nieuw podium
Nieuw dit jaar op de zondag is hosting Het Weiland, powered by Albino Sports – het label van toekomstig Songfestivalwinnaar (?) Joost. Op het programma vind je heel wat van zijn vrienden: Appie, Mussa, Brunzyn en Gladde Paling. Solars eigen FeestDJRuud neemt dit podium één dag eerder voor zijn rekening met De Festatie.

Het Solar Weekend start op de camping
Ook de camping van Solar Weekend is zoals ieder jaar weer een festival op zich. Drie stages, toffe creatieve hostings, volop sport en spel, populaire namen zoals Viktor (Verhulst) en Sam Hofman en 72 uur lang door in de legendarische Silent Disco.

Built on Creativity als leidraad voor zowel decor als camping
De hierboven genoemde artiesten tonen hun kunsten in een unieke creatieve setting. Sinds jaar en dag is Built on Creativity dé merkbelofte van het Roermondse festival en ook in 2024 blijft dit de kern van het festival. Waar vorig jaar ingezet werd op de creatiefste editie van het festival ooit, pakt de organisatie – na het bereiken daarvan – nu al door om het festival wéér naar een hoger level te brengen. Het creatieve programma, met o.a. tien creatieve hostings, van het festival zal snel bekend gemaakt worden.

Solar Weekend 2024 vindt plaats van 1 tot en met 4 augustus aan De Maasplassen in Roermond. Tickets en info op www.solarweekend.com.

De complete line-up (A-Z):
6EJOU (HYBRID LIVE) / ADJE / AFRO BROS / ALIGNMENT / ANXHELA / APPIE MUSSA / BASSWELL / BENNY RODRIGUES / BIZZEY & THE FAM / BOEF / BOKOESAM / BRUNZYN / BYØRN / CHEF’SPECIAL / CHICO ROSE / CHUCKIE B2B DE SCHUURMAN / D-RASHID / DIKKE BAAP FEAT. OPGEKONKERD, OFFENSIEF & RBDJAN / DIØN / DYEN / EDSON CESAR / ELMER / FATIMA HAJJI / FEESTDJRUUD / FIESTA MACUMBA SOUNDSYSTEM / FLANSIE B2B SUNNY / FREDDY MOREIRA / FRENNA & THE GANG / FUNKERMAN / GLADDE PALING / GULLIE / HANS GLOCK / JAYH / KLEINE JOHN & CHAVANTE / KRAANTJE PAPPIE / KRIS KROSS AMSTERDAM / LA FUENTE / LEROY STYLES / LEYO / MENESIX / MILO SPYKERS / MR. BELT & WEZOL / NOVAH / OGUZ / PHILOU LOUZOLO / POKE / PRINS S. EN DE GEIT / REANNY / SAM HOFMAN / STAN CHRIST / STYN B2B ZIGGY TWISS / THE DIRTY DADDIES / TIM HOX / TRIBAL KUSH / USED / VIKTOR / WAXFIEND / YADE LAUREN

3KUS / ANTJE / BENNIE DISKO / BOKOEDRO / CALICO CLUB SOUNDSYSTEM / CHRI$TOPHE / CIJNTJE / CLAUDIO / DANSADO & DE FEESTMEESTER / DELAFINO / DISCO TROPICANA DJ TEAM / DJORA / FEURICH / FUNKY FAMILIA / GIMBO / GRIZZLY / HENZEL & DISCO NOVA / IZZY BIZZY / JAY STAXX / KARYO / LEIPE DENNIS / MAX B / MC ROGA / MELVIN SPIX / MOEILIJK CHILL / MR DELUXE / N!DO / NADIM / NALA / NELCON / NEMS / NINA NOËN / ONZEKERE GUY / OSMAN BAS / PARSA / RAY ESCOBAR / ROBIN ROXETTE / ROGER BROUWN / ROMY JANSSEN / SOLAR SOUNDSYSTEM / STØRM / TEACH / THE POSER PARTY / WEF / WHIPLASH