Wilde Weide festival heeft een nieuwe lading namen bekendgemaakt voor hun eerste editie. Een hoogtepunt wordt zonder twijfel Mezerg, de prettig gestoorde Franse toetsenist die een wervelwind van energie en dansbaarheid het publiek in smijt. Willem van The Opposites is een nieuwe artistieke weg ingeslagen en geeft zich helemaal bloot op zijn nieuwe solo album. Een andere niet te missen act is de live sensatie van het moment: Lander & Adriaan. Deze 2 Belgen spelen midden in het publiek de boel helemaal aan flarden met een lichtgestoorde mash-up jam van 90s dance genres.

Het DJ programma heeft ook meer vorm gekregen met onder andere Carista, Elias Mazian en OK Williams. Daarnaast hosten de collectieven Operator, PIP en Skatecafe ieder een dag vol diverse DJs op het Vuurtorenstrand. Er is dus een extra DJ podium bijgekomen. Daarnaast is vaste Wildeburg en Into the Woods waarde Radio de Koperen Hond er weer bij met een eigen area vol rariteiten. 

De eerste editie van Wilde Weide festival vindt van 5 tot en met 7 juli plaats en richt zich op het ontdekken van nieuwe en frisse live-acts uit binnen- en buitenland. Het festival wordt georganiseerd door de makers van Wildeburg, op hetzelfde doldwaze creatieve terrein. Drie van de podia op Wilde Weide zijn gewijd aan live-acts, daarnaast zijn er twee DJ podia. De podia hebben een bescheiden formaat en vangen het gevoel van een intieme clubshow, maar dan op een festival.

– Wilde Weide: voer voor de muzikale omnivoor en mensen met een open blik. – 

Alle nieuwe namen op een rij:
Abel Natürlich
Ão
Astronaut
CARISTA
CHARLOT
Charmaine
Colin Benders probably not a techno set
Dehd
Deki Alem
Elias Mazian
ESA live
Getdown Services
Housepainters
Ineffekt
J. Bernardt
Kleine Crack & Slagter
Klooiklup
L.A. Sagne
Lander & Adriaan
Max Hell
Mezerg
Nelly & Oberman
OK Williams
OMOLOKO
Orpheu The Wizard
Parris
Soyuz
The Cavemen.
The Itch
Tsepo
Vuur
Wallace
Willem
YĪN YĪN
ZEP

Meer programma met alle bevestigde namen: https://wildeweidefestival.nl/programma.

Collectieven
Operator
PIP
Radio de Koperen Hond
Skatecafe

Wilde Weide
5.6.7. juli 2024
Kraggenburg
www.wildeweidefestival.nl