Defqon.1 Weekend Festival, ‘s werelds grootste hardere stijlen festival en Nederland’s grootste dance festival, presenteert met trots de indrukwekkende line-up voor de editie van 2024. Van 27 tot en met 30 juni zal het festivalterrein in Biddinghuizen weer in het teken staan van vier dagen lang de beste sounds en entertainment uit de hard dance scene. Na vorig jaar meer dan 250.000 bezoekers van 110 verschillende nationaliteiten te hebben verwelkomd, komen liefhebbers van hardere stijlen wederom samen voor het wereldwijd bekende vierdaagse weekend festival in het laatste weekend van juni.

Op donderdag trappen campingbezoekers Defqon.1 af tijdens The Gathering, waar de beroemde woorden “Weekend Warriors, Welcome Home” klinken. Daarna worden bezoekers klaargestoomd door anthem makers Sound Rush bij de BLUE stage en opent hardcore legende Mad Dog de BLACK stage. De eerste dag bereikt zijn hoogtepunt met The Tribute, de eerste van in totaal vier eindshows, waarbij er een legendarische hardstyle track wordt geëerd bij de UV stage, waarmee de toon wordt gezet voor een weekend vol onvergetelijke ervaringen.

Vrijdag markeert de eerste echte festivaldag van Defqon.1 waarbij het festival de poorten opent voor het grote publiek. Met niemand minder dan hardstyle grootheid Ran-D, wordt de RED mainstage tijdens The Opening Ceremony op sensationele wijze officieel onthuld. Na een langverwachte terugkeer betreedt ook Showtek opnieuw het Defqon.1 toneel met een melodieuze set op de RED stage. Voor de hardcore liefhebbers is de BLACK het epicentrum, waarbij uptempo sensatie Spitnoise de harcore variant van ‘The Spotlight’ op zich neemt. Voor liefhebbers van hardtechno maakt de GREEN stage een comeback met namen zoals Luciid en Cynthia Spiering. Als afsluiter van de eerste dag schittert publiekslieveling Sefa met ‘The Spotlight with Sefa’ op de RED stage, waar hij de vrijdag afsluit met een overvloed aan pyrotechniek en visuele effecten. Vorig jaar had Sefa zijn eigen Defqon.1 Theatre experience, en dit jaar brengt hij die intieme ervaring naar het allergrootste podium.

De zaterdag was wederom binnen enkele minuten volledig uitverkocht. Dit jaar wordt het nog indrukwekkender met de terugkeer van de befaamde ‘Warrior Workout’, maar met een bijzondere primeur, want voor het eerst zal dit plaatsvinden op de RED mainstage, hiermee wordt het de grootste festival workout ooit. Raw-hardstyle artiest Rooler maakt eveneens zijn debuut op de RED stage, en de veelbelovende act Dual Damage betreedt voor het eerst de Holy Grounds met een optreden bij de BLUE stage. Het geliefde POWER HOUR, een van Defqon.1’s meest beroemde concepten, mag natuurlijk niet ontbreken. Een uur lang stijgen de energielevels tot ongekende hoogtes, met vuurwerk, pyrotechniek, dansers en het beroemde ‘left-right’ moment. Hardcore legende Angerfist heeft de eer om als eerste hardcore act ooit de RED mainstage op zaterdag af te sluiten waarna de dag zijn climx bereikt met ‘The Endshow’. Wie weleens op Defqon.1 is geweest of een van de video’s voorbij heeft zien komen, weet dat de eindshows met geen mogelijkheid te beschrijven zijn.

Sunday Funday voegt een extra dosis vermaak toe op de laatste dag van het vierdaagse festival. Bezoekers verschijnen volledig verkleed op het terrein en worden aangemoedigd om zichzelf op hun eigen unieke manier uit te drukken, alles kan en mag. Alsde avond valt, wordt het hele festival samengebracht bij de RED stage voor de grand finale, ‘The Closing Ceremony’. Dit hoogtepunt wordt deze editie extra spectaculair, met een vijf uur durende show, in plaats van de gebruikelijke drie uur. De show bereikt zijn climax tijdens ‘The Closing Ritual’ met een indrukwekkend vuurwerkspektakel. De line-up van The Closing Ceremony blijft geheim, maar de ene na de andere Defqon.1 Legend zal ten tonele verschijnen om deze editie op een ongekende wijze af te sluiten.

Naast dit alles biedt Defqon.1 nog een nachtprogrammering met afterparty’s en te gekke activiteiten, waaronder vuurshows en speelruimte, maar ook een wellness area voor diegenen die het wat rustiger aan willen doen. Dit en de rest van de randprogrammering wordt bekendgemaakt tijdens ‘The Warming-Up’ op 23 mei samen met de complete timetable.

Kaarten zijn hier te koop.

Full line-up (A-Z):

3 Blokes -A-Motion -Abaddon & MC Raise -Act of Rage -Activate -Adaro -Adjuzt Adrenalize & Galactixx -Aftershock -Akira -Alee -Alee & Tha Watcher -Alpha Twins -Alter Ego -Altijd Larstig & Rob Gasd’rop -Amentis -Amigo -Anderex -Anderex & Desudo Orange Heart -ANDY SVGE -Andy The Core -Angerfist -Angernoizer -AniMe -Antergy -APHØTIC -Aradia -Armageddon Project -Art of Fighters -Atmozfears -Audiotricz & Ecstatic -Audiofreq -Aversion -Avi8 -AVLM -B-Freqz -B-Front 20 Years -B-Front x Phuture Noize -Back to Mars -Bad Blood LIVE -Barber -Bass Chaserz & Dr. Rude -Bass Modulators -Bass-D -BETO -Billx -Bloodlust -BMBERJCK & Revelation -Boray -Brennan Heart -Broken Minds -Bulletproof -Cancel -Catscan -Chain Reaction -Chaos Project -Chaotic Hostility -Chapter V -Charly Lownoise -Code Black -Cold Confusion -Coldax -Crazykill -CREST -Cryex & Kenai & Vexxed -Cryogenic -Crypsis -Crypton -Cyber -Cynthia Spiering -D -D-Block & S-te-Fan -D-Fence & Never Surrender -D-Sturb -Da Mouth of Madness -Da Syndrome -Boogshe -Da Tweekaz -DAE -Dark Entities -Darren Styles -Davide Sonar -De Nachtbrakers -Deadly Guns x Elite Enemy x Heavy Damage -Deadly Guns -Deepack -Deetox -Deezl -Degos & Re-Done -Deluzion -DEMENCIA -Demi Kanon -Devin Wild -Digital Punk -Dikke Baap -Dimitri K -Dione -Dither -Ditzkickz -Divisium -DJ Isaac -DJ Mystery -DJ Rob & MC Joe -DL -Donkey Rollers -Doris-Dr. Peacock -DRS LIVE -Dual Damage -Dune -DV8 -Dvastate -E-Force LIVE -Ednozem -Element -Endymion Millennium live -Endymion QORE 3.0 set -ERABREAK -Errol du Ville -Evil Activities -Exoform -Exproz -EZG -F.Noize -Faceless -False Idol -Firelite -Flo -Fraw -Freddy Moreira -Frequencerz -Frontliner-Furyan -Gassie & Adriaan -Geck-o -Gezellige Uptempo -Goldschool -Ghost in the Machine -Glitch -GPF -Gridkiller -Griever -Griever -Guardelion -Gunz For Hire -Hard Destiny & Collusion -Hard Driver -Hatred -Heavy Resistance -Hellfish & Thrasher -High Voltage -Hyperverb -Hyrule War -Hysta -Imperatorz -Invector -Irradiate -Jajox -Jason Payne -Jay Reeve -JDX -Jones -Jorine -Juju Rush -Juliëx -Jur Terreur -K1 -Karah -Karina Rosee -Karun -KELTEK LIVE -Kenai LIVE -KidEast -Killshot -Klakmatrak -Koarse -Korsakoff -Kronos -Krowdexx -Kruelty -Kruzo -KYØN -Lady Dammage -Le Bask & D-Frek -LePrince -Level One -Levenkhan -Lil Texas -Livid -Luciid -Luna -Lunakorpz -Mad Dog -Madmize -Magistri -Maissouille -Major Conspiracy & The Dope Doctor -Malice -MANDY -Manifest Destiny-Marc Acardipane -Mark with a K & Pat B & MC Chucky -Max Enforcer -Maxtreme -MBK -MD&A -Mind Compressor -Mind Dimension Mindustries b2b Fracture 4 -Mish -Miss Isa -Miss K8 -Mortis -MØSCARDØ -Mutilator -MYTH -Naadt -Namara -Noisecontrollers -Noisecult ‘Bring back the cult’ -Nolz -Nosferatu -Noxa -N-Vitral -Omnya -Opgekonkerd -Outsiders -Oxya -Painbringer -Panic & The Viper -Partyraiser -Paul Elstak -Pavo -Physika -PL4Y -Potato -Preceptor LIVE -Primeshock -Promo -Psyko Punkz -Radianze -Radianze -Rave Generators -Rayvolt ‘Break The Silence’ -RBX -Re-Style -Rebelion -Rebelion & Aversion -RedHot -Refuzion -Rejecta -Releazer -Remzcore -Required -Resolute -Restrained -Revive -Revolve -RG -Riot Shift -Rob Gee -Robs -Rooler -Røza -Rude Convict -Ruffian -Ruffneck & Ophidian -RVAGE -Sanctuary -Satirized -Scarra -Scarra -Sefa -Senna -Sephyx & Stormerz -Serzo -Shadowlands Terrorists -Showtek -Sick Bastards -Sickmode -So Juice -Soulblast -Sound Rush -Sparkz -Spectre -Spiady -Spitfire LIVE -Spitnoise -Spoontechnicians -SpoonTechno -Sprinky & Deathroar -Starving Insect -Steve-D -Storah -Strike Blood -STV -Sub Sonik-Sub Zero Project -Sunny D -Superior Core -Synergy -System Overload -T-Go -Tatanka -Terrorclown -Tha Playah & Promo ft. Snowflake -The Chemicals of Noxiouz -The Darkraver -Ran-D -The Outside Agency -The Pitcher -The Purge -The Raver -The Saints -The Silence LIVE -The Smiler -The Straikerz Jackpot.1 LIVE -The Viper -The Vizitor -Thyron & Luner -TNT -Tommyknocker -Toneshifterz -Trespassed -TukkerTempo -Tulpa Dusha -Tweekacore -Ultimate Vibe -Unfused -Unicorn on Ketamine -Unlocked -Unproven -Unresolved X YRS -Vandal!sm -Vasto & Luminite -Vertex -Vertile -Vexxed -Villain -Vince -Voidax -Waldhaus -Warface -Wasted Penguinz -Wild Motherfuckers Wildstylez -XRTN -Yoshiko -Zany -Zatox -ZEARØ -Zyon

CONNECT W/ DEFQON.1 & Q-dance