René Froger heeft als mede-initiatiefnemer vandaag het innovatieve online muziekplatform Qisum officieel gelanceerd. Qisum heeft de ambitie om een allesomvattende hub te worden voor Nederlandse muziek, dat fans eenvoudig toegang geeft tot muziek, video’s en meer van hun favoriete artiesten. Het platform bouwt bruggen tussen artiest en fans en is voor zowel gevestigde namen als opkomend talent.

In tegenstelling tot streaminggiganten zoals Spotify en YouTube, richt Qisum zich uitsluitend op Nederlandse artiesten. Hierdoor kunnen artiesten en fans via het platform een eigen community vormen, zonder de concurrentie van internationale acts. Qisum streeft naar inclusiviteit en biedt ruimte aan alle mogelijke genres, van mainstream pop tot het levenslied en alle denkbare niches. Daarnaast introduceert het platform innovatieve functies, zoals de Qisum Academy en unieke videoformats om nieuw talent te ondersteunen en directe interactie tussen artiesten en fans te bevorderen.

Met Qisum wil René Froger, een van de drijvende krachten achter Qisum, een verandering teweegbrengen in de Nederlandse muziekindustrie en Nederlandse artiesten weer centraal stellen. Qisum zit momenteel nog in de ontwikkelingsfase en kreeg in september vorig jaar een ‘soft launch’. Inmiddels is het platform klaar voor de volgende stap. “We willen nieuw talent een podium bieden en bestaande genres, zoals het levenslied, een groter platform geven. Het is een grote investering geweest, maar ik geloof echt in de potentie van Qisum”, aldus Froger. “Dit initiatief komt echt uit mijn hart.

Froger benadrukt de unieke en ambitieuze aanpak van het platform en onderstreept het belang van samenwerking tussen artiesten, platenlabels, investeerders en fans om Qisum tot een succes te maken. “We bouwen het platform echt samen, met input van gebruikers, artiesten en platenlabels. Dit is geen solo-actie, maar een gezamenlijke inspanning, een gedeelde visie met anderen die geloven in de kracht van Nederlandse muziek. Qisum kan alleen een succes worden als we het met zijn allen doen, van grote gevestigde artiesten tot nieuwe talenten en alles daartussenin. We zijn nog niet waar we willen zijn, maar werken er hard aan om iedereen te overtuigen om in te stappen. Als we kunnen delen, kunnen we ook vermenigvuldigen. Als het lukt, zal Qisum straks het grootste en meest complete aanbod van muziekcontent van Nederlandse bodem hebben. Daar gaan we generaties lang iets aan hebben.”

Qisum biedt gebruikers gratis toegang. Het platform wordt draaiend gehouden door middel van advertenties. Qisum nodigt artiesten en fans uit om zich aan te sluiten bij hun missie om een bloeiende gemeenschap rond Nederlandse muziek te creëren. 

Over Qisum

Qisum is een nieuw Nederlands streamingplatform dat de artiest centraal stelt. Het platform biedt een uitgebreide reeks diensten, waaronder muziek, videoclips, albums, livestreams en door curatoren samengestelde playlists. Het platform richt zich op lokaal talent en combineert diverse functies om een unieke ervaring te bieden. Gebruikers kunnen niet alleen genieten van muziek, maar ook van live concerten, merchandise, tickets, exclusieve behind-the-scenes content en eigen originele formats zoals ‘Spotlight’ en ‘Levenswerk’. Qisum streeft ernaar artiesten een breed scala aan contentmogelijkheden te bieden en fans dichter bij hun favoriete artiesten te brengen. Met de missie om de band tussen muziekliefhebbers en artiesten te vernieuwen en te versterken, zet Qisum de rijke diversiteit van de Nederlandse muziekcultuur in de schijnwerpers. Volg de reis en download de Qisum app of ga naar  www.qisum.nl.