Dit najaar vindt in Rotterdam de sprankelende 2024 editie van BIRDfest plaats, met een rijke en gevarieerde line-up die de bezoekers de verbindende kracht van muziek laat ervaren. Onder het thema ‘Celebrate the Culture’ belooft het festival op 1 en 2 november een viering van muziek en cultuur te worden die oude legendes en nieuwe talenten samenbrengt op de iconische locaties Annabel, BIRD en MONO.

We zijn erg trots om het optreden van Mulatu Astatke aan te kondigen, de pionier van Ethio-jazz. Met zijn unieke mix van traditionele Ethiopische muziek, jazz en latin invloeden, zal Astatke het publiek hypnotiseren en meenemen op een muzikale reis door zijn fascinerende wereld van klanken en ritmes.

Carista, de dynamische Utrechtse DJ met Surinaamse roots, brengt haar kenmerkende stijl van house, soul en techno naar het festival. Haar energieke sets zijn een garantie voor een onvergetelijke danservaring die de nacht in vuur en vlam zet.

Daarnaast zal Moor Mother, de Amerikaanse dichteres en muzikant, haar krachtige en emotionele mix van spoken word, free jazz en noise presenteren. Haar optredens zijn diepgaand en meeslepend, en belichten belangrijke sociale en politieke thema’s.

De soulvolle klanken van Thee Sinseers brengen een moderne twist aan de klassieke soul. Deze band staat bekend om hun authentieke geluid en hun vermogen om het publiek te raken met tijdloze melodieën.

Opkomende artiesten zoals Rolrolrol, corto.alto en August Charles zorgen voor een frisse wind op het festival. Rolrolrol, het nieuwe project van Jameszoo en Niels Broos, verrast met hun experimentele beats, terwijl corto.alto de grenzen verlegt met zijn fusie van elektronische en akoestische muziek. August Charles brengt zijn soulvolle stem en indringende teksten ten gehore, waarmee hij het publiek weet te raken.

BIRDfest 2024 werkt ook intensief samen met The Nest, een initiatief gericht op het stimuleren van lokale talenten. In de nieuwe muzikale broeinest van BIRD ondergaan aanstormende talenten zeven dagen lang een muzikale reis waarin ze ideeën en visies uitwisselen, aan hun artistieke richting werken (ook samen met mentoren) en muziek maken.

Het resultaat van hun werk wordt tentoongesteld op BIRDfest, door onze partners North Sea Round Town en Super-Sonic Jazz, en sinds twee jaar op het Open Podium van het North Sea Jazz Festival. Mis deze kans niet om deel uit te maken van een muzikaal avontuur dat het beste van de wereld naar Rotterdam brengt.

Meer informatie over de line-up is te vinden op www.birdfest-rotterdam.nl.

BIRDfest: Celebrate the Culture

BIRDfest is een totaalervaring die knuffelt met de actualiteit en flirt met traditie. De formule is simpel: pak BIRDs muzikale DNA, cook it down en drop het concentraat in downtown Rotterdam. Het resultaat: grenzen tussen live en club vervagen, genres verdampen en dag en nacht smelten naadloos samen.

Wanneer: vrijdag 1 en zaterdag 2 november
Toegang:
€ 28,- and up (Friday)
€ 25,- and up (Saturday)